מדריך לבחירת סכין מטבח - כל המידע שתרצו לדעת על סכינים והשימוש בהם

סוגי סכיני מטבח שתוכלו למצוא

סכין שף

סכין השף כשמה היא זו סכין מקצועית המיועדת למי שיש לו ניסיון בישול. אורך הסכין בדרך כלל 8 עד 10 סנטימטרים וניתן לחתוך בעזרתו כמעט הכל, הוא רב שימושי בין אם תרצו לקצץ ירקות לסלט או לחתוך דג להכנת סביצ'ה. הלהב הרחב והקצה המעוגל שלו מאפשרים תנועת הלוך ושוב שהופכת את החיתוך לקל ויעיל.

סכין לחם

לסכין לחם יש להב ארוכה ומשוננת שנועדה לחתוך לחם פריך מבלי לרסק את החלק הפנימי הרך. סכין זו יכולה להיות מאוד שימושית גם לחיתוך פריטים עדינים אחרים כמו עוגות ועגבניות.

סכין שף הוא אחד מסכיני המטבח הנפוצים יותר


סכין סנטוקו

סכין סנטוקו מקורו ביפן ודומה מאוד בתכונות שלה לסכין שף אך יש לה להב קצר ורחב יותר. היא מצוינת כשצריך לדייק בחיתוך, לחתוך לקוביות קטנות למשל. החיתוך המדויק אפשרי בזכות הקצה השטוחה שלה ולקצה כף הרגל של הסכין.

סכין מריחה

סכין מריחה זהו כלי מאוד שימושי בכל בית במיוחד אם יש לכם ילדים. סכין חדה אינה נוחה למריחת ממרחים שונים והכנת כריכים, לשם כך, אתם חייבים שיהיה לכם כמה סכיני מריחה איכותיות שלא יחלידו עם הזמן. מעבר למריחה הוא יכול לשמש כדי להרים מאכלים עדינים כמו הרמת עוגיות שהרגע הכנתם או לצפות עוגה בשוקולד או קרם שמנת.

סכין ירקות

בסכין ירקות יש את הכי הרבה שימוש שכן אין כמעט מנה ללא ירקות. העיצוב הייחודי של סכין ירקות מאפשר לכם להתמודד בקלות מול המרקמים והמבנים של הירקות והפירות השונים. לכל פרי וירק יש טקסטורה בפני עצמה ולכן חשוב שתהיה לכם במטבח סכין כזאת. לסכין ירקות יש בדרך כלל שיניים קטנות וחדות המאפשרות חיתוך קל.

איך בוחרים סכין מטבח?

זה נורא תלוי בסוגי סכיני מטבח שתרצו לרכוש, אך יש כמה קריטריונים קבועים שכדאי שתשימו עליהם דגש:

אדם חותך מלפפון בעזרת סכין ירקות


החומר ממנו עשוי הלהב -
סוג החומר ממנו עשוי הלהב משפיע באופן משמעותי על ביצועי הסכין ועמידותה. בדרך כלל ניתן למצוא להב מנירוסטה שמאוד עמידה מפני חלודה, סכיני נירוסטה קלים לתחזוקה אך צריכים השחזה לעיתים קרובות.

יש גם סכיני מטבח עשויי פלדה. הם ידועים בחדות שלהם ופחות יהיה צורך בהשחזות תכופות. כדאי לקחת בחשבון שסכיני פלדה יכולים להחליד אם לא מטפלים בהם כמו שצריך (משאירים אותם רטובים לאורך זמן למשל).

יש גם סכיני קרמיקה עם להבים קשיחים וחדים במיוחד, הם אמנם נשארים חדים לאורך זמן אך קרמיקה זה חומר שביר ונוטה להיסדק. אם יש לכם מטבח יחסית צפוף, פחות מומלץ ללכת על סכין קרמיקה. אם יש לכם מטבח רחב ידיים עם מלא מקום ופחות יש סיכוי שכלים ישברו - לכו על זה.

איך בנוי קצה הלהב - מה שיקבע איך הסכין תחתוך - קצה ישר יכול להיות טוב לפריסה מדויקת. קצה משונן מתאים לחיתוך מאכלים קשים מבלי לקרוע ולהרוס את החלק הפנימי. בסכינים מסוימות יש גומות לאורך הלהב המונעות הידבקות של מזון.

מאיזה חומר בנויה הידית - הידית צריכה לאפשר אחיזה נוחה ולהיות עשויה מחומרים עמידים. אז מאיזה חומרים מומלץ שהידית תהיה עשויה?

עץ - נותן טאץ מסורתי ואחיזה נוחה אך דורש תחזוקה.

פלסטיק - עמיד וקל לניקוי, אך ייתכן שהאחיזה תהיה פחות נוחה ויציבה.

מהו המשקל והגודל של הסכין? - סכין מאוזנת יהיה לכם נוח להחזיק ביד ופחות תעייף לכם את האצבעות. משקל הסכין צריך להיות מאוזן בין הלהב לידית, סכין שתאפשר לכם תמרון קל. 

מהו אורך הטאנג של הסכין? - הטאנג מתייחס לחלק של הלהב המשתרע לתוך הידית. סכיני טאנג מלא, שבהם הלהב עובר לכל אורך הידית, הם הרבה יותר מאוזנים ועמידים בהשוואה לסכינים עם טאנג חלקי.

סכיני קצבים


צוות Ichef זמין לכם בוואטסאפ או בטלפון על מנת לייעץ לכם על בחירת סוגי סכינים למטבח שלכם. חייגו אלינו 077-2320211


השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם