כלי סיליקון למטבח - עובדות ויתרונות

סיליקון הפך לחומר פופולרי יותר ויותר בכלי מטבח וחולל מהפכה באופן שבו אנו מבשלים ואופים. תכונותיו הייחודיות הופכות אותו לבחירה פרקטית ונוחה עבור אופים ובשלנים רבים ומציע יתרונות רבים על פני חומרים מסורתיים. במאמר זה נעמיק בעובדות וביתרונות של כלי סיליקון ונבחן מדוע הם זכו לפופולריות רבה בקרב בשלנים ביתיים ושפים מקצועיים כאחד.

מהו סיליקון? ולמה משתמשים בו גם בכלי המטבח 

סיליקון הוא תרכובת סינתטית העשויה מחומר סיליקון, חמצן, פחמן ומימן. הוא מופק מסיליקה, מינרל נפוץ המצוי בחול. סיליקון ידוע במרקם דמוי הגומי, הגמישות והעמידות שלו בפני חום. הרכבו הייחודי מאפשר לו לעמוד בטמפרטורות גבוהות מבלי להיות מותך או להתכלות, מה שהופך אותו לחומר אידיאלי לשימוש בייצור והכנה של כלי מטבח שונים.

 

מגוון כלי אפייה מסיליקון

 

מה היתרונות בשימוש בכלי מטבח מסיליקון? מה הפך את זה לפופולרי

אחד היתרונות העיקריים של כלי מטבח מסיליקון הוא עמידות יוצאת דופן בפני חום. סיליקון יכול לעמוד בטמפרטורות גבוהות, בדרך כלל עד 232°C או יותר, מבלי להתעקם או לשחרר חומרים מזיקים. זה הופך אותו למתאים עבור שיטות בישול שונות, כולל ערבוב רטבים חמים, הפיכת פנקייקים ושימוש בעת בישול בסירים ומחבתות חמים.

בנוסף, לכלי סיליקון יש משטח נון-סטיק טבעי, מה שאומר שהם דורשים פחות שמן או תרסיס בישול. תכונה זו הופכת אותם לאידיאליים למשימות כמו ערבוב והיפוך מזונות עדינים, מניעת היצמדות לכלים ושחרור מזון מכלים שונים ללא מאמץ.

 

שף משתמש בכף סיליקון לערבוב סיר חם

 

אביזרי סיליקון עמידים מאוד מפני בלאי. הם יכולים לעמוד יפה בשימוש חוזר ונשנה והם אינם נוטים להיסדק או להישבר בהשוואה לחומרים אחרים כמו פלסטיק או עץ. כלי סיליקון נועדו להחזיק מעמד, ומספקים תמורה מצוינת לכסף.

יתר על כן, כלי סיליקון זמינים במגוון רחב של צורות וגדלים, הם עונים על צרכי בישול ואפייה שונים. החל ממריות ומלקחיים ועד מטרפות ומברשות זילוף, כלי מטבח מסיליקון מכסים כמעט כל כלי חיוני הנדרש במטבח.

 

תבניות סיליקון בצורות שונות

 

ניקוי כלי סיליקון הוא אפשרי בקלי קלות. הם בדרך כלל בטוחים להדחה במדיח כלים וחוסכים לכם זמן ומאמץ. בנוסף, משטח הנון-סטיק שלהם מקל על הסרת שאריות מזון ומונע כתמים או ריחות עקשניים. את רוב כלי הסיליקון ניתן לנקות במי סבון חמימים או לנגב במטלית לחה וזה בהחלט מספק.

סיליקון אינו נקבובי, כלומר אינו סופג ריחות וטעמים מהמזון שאיתו הוא בא במגע. מאפיין זה מבטיח שהכלים שלכם יישארו נטולי ריח ולא יעבירו טעמים בין מנות שונות. סיליקון עמיד גם בפני צמיחת חיידקים, מה שהופך אותו לבחירה היגיינית עבור המטבח.

כלי סיליקון נחשבים בטוחים לבישול ואפייה. הם חופשיים מכימיקלים רעילים, כמו BPA (ביספינול A) ופתלטים, אשר יכולים להיכנס למזון בעת מגע. סיליקון הוא אינרטי ואינו מגיב עם מזון או משחרר חומרים מזיקים אפילו בטמפרטורות גבוהות. זהו חומר שאושר על ידי סוכנויות רגולטוריות המבצעות בדיקות בקרה ואיכות של חומרים שונים.

 

מאפינס בתבניות סיליקון

 

איזה כלי מטבח קיימים שניתן למצוא אותם עשויי סיליקון

ניתן למצוא מגוון רחב של כלי מטבח עשויים סיליקון או שאפשר אפילו לשאול איזה כלי לא ניתן למצוא מסיליקון?:)

1. מרית סיליקון היא כלי שימושי להיפוך, ערבוב וגירוד.

2. מלקחיים עם קצוות סיליקון מספקים אחיזה מונעת החלקה והם עדינים על משטחים מונעי הדבקה.

3. מקציפי סיליקון מושלמים לערבוב מרכיבים במחבתות וקערות נון-סטיק.

4. מברשות סיליקון נהדרות למריחת מרינדות על בשרים, זיגוג מאפים או מריחת שמן או רטבים.

5. מחצלות אפייה מסיליקון מספקות משטח נון-סטיק לאפיית עוגיות, מאפים ועוד.

6. כוסות וכפות מדידה מסיליקון מציעות גמישות ודיוק בעת מדידת מרכיבים, וטבען הנון-סטיק מבטיח מזיגה קלה ומדידות מדויקות.

7. כפפות סיליקון לתנור ומחזיקי סירים מספקים עמידות מעולה בחום ומגנים על הידיים ומשטחי העבודה מפני כלים ומחבתות חמים.

8. קופסאות סיליקון מתקפלות הן פתרון חסכוני ורב פעמי לאחסון שאריות או לאריזת ארוחות לדרך, כמו למשל לילדים לבית הספר. ניתן לכווץ אותם לאחסון קומפקטי כאשר אינם בשימוש שזה נהדר.

9. מגשי קוביות קרח מסיליקון גמישים וקלים לשחרור קוביות קרח, מה שהופך אותם לבחירה נוחה לצינון משקאות או להקפאת עשבי תיבול ורטבים.

10. תבניות סיליקון למאפינס ועוגה הן עשויות ציפוי נון-סטיק ומאפשרות הסרה קלה של מאפים, מה שמבטיח צורות מושלמות ומינימום לכלוך.

באנר כלי אפיה

את הפופולריות של כלי סיליקון ניתן לייחס לפרקטיות, לעמידות ולוורסטיליות שלהם במטבח. הם מציעים יתרונות רבים על פני חומרים אחרים כמו פלסטיק למשל. כלי סיליקון נוחים לניקוי, מכיוון שהם לרוב בטוחים למדיח כלים ועמידים בפני כתמים. עמידותם בחום ותכונות הנון-סטיק שלהם הופכות אותם למתאימים למשימות בישול ואפייה שונות. יתר על כן, כלי סיליקון נחשבים בטוחים לבישול ומבטיחים שקט נפשי לאנשים בעלי מודעות בריאותית.

כלי סיליקון הפכו למצרך בסיסי במטבחים מודרניים ולא בכדי. אמצו את היתרונות של כלי סיליקון ושדרגו את מאמצי הבישול והאפייה שלכם לגבהים חדשים של נוחות ויעילות.

 

באתר I-Chef אנו מציעים מבחר עצום של כלי בישול ואפייה עשויי סיליקון איכותי. אנו מייבאים עבורכם את הכלים האיכותיים ביותר במחיר הטוב ביותר. נשמח לראותכם בין לקוחותנו>>

השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם