אין כמו לאכול בבית - למה כדאי לכם לבשל יותר בבית?

בעולם ה- fast food של ימינו, שבו הנוחות קודמת לעתים קרובות לאיכות, אמנות הבישול הביתי הופכת לנדירה יותר ויותר. יחד עם זאת, כדאי שתקחו בחשבון שישנם יתרונות רבים להכנת ארוחות בבית. החל מחסכונות כספיים וכלה באכילת מזון הרבה יותר בריא ואפילו עד לשמחה של שיתוף יצירות טעימות עם היקרים לכם, בישול ביתי מציע שפע של יתרונות. במאמר זה נספר לכם מהם היתרונות של אכילה בבית, את החסרונות של אכילה בחוץ, וכיצד לאזן בין השניים.

 

היתרונות בבישול ביתי

1. חיסכון כספי מובהק - אחד היתרונות הבולטים ביותר של בישול ביתי הוא שזה חוסך לכם באופן משמעותי בעלויות השוטפות. אם תקחו רגע ותסתכלו על נתוני האשראי שלכם בוודאות תראו שם שמות של כמה כמה מסעדות ורשתות מזון מהיר. אכילה בחוץ באופן קבוע יכולה לרוקן את הארנק ודי מהר, במיוחד עבור צעירים שנוטים לראות את זה כבילוי. אם תשנו גישה ותבחרו לבשל בבית, תוכלו להקצות את כספכם לדברים חשובים יותר כמו לימודים אקדמאיים, חיסכון עבור סכום ראשוני ללקיחת משכנתא לקניית נכס או אפילו טיול בעולם שחשבתם לעשות ואף פעם לא עשיתם.

 

בחור חוסך ע

 

2. אכילה בריאה יותר - בישול ביתי מאפשר לכם לקחת שליטה על מה שאתם מכניסים לגוף שלכם. בעת הכנת ארוחות בבית, יש לכם את החופש לבחור מרכיבים טבעיים ובריאים, המבטיחים תזונה מזינה ומאוזנת. בבישול ביתי אתם יכולים לבחור להימנע ממזון מעובד, תוספת נתרן מוגזמת ותוספים לא בריאים הנפוצים בארוחות במסעדות, אתם יכולים להפחית את הסיכון למצבים בריאותיים שונים שברגע שנכנסים אליהם, אין דרך חזרה.

 

3. הכל מתחיל ומסתיים ממודעות - בישול בבית מאפשר לנו להיות מודעים לחלוטין למרכיבים בהם שאנו משתמשים בארוחות שלנו. הידע הזה מאפשר לכם לתת העדפות למרכיבים מסוימים ברמה התזונתית, אלרגית או צרכים תזונתיים ספציפיים. בנוסף, היכרות עם המקור ואיכות המרכיבים משפרת את חוויית האוכל הכוללת שלנו, ומקדמת תחושה של חיבור לארוחות שלנו.

 

מגוון מצרכים בעת בישול ביתי

 

4. לאכול כפי יכולתך - הכוונה פה היא לא לאכול בלי סוף, אלא לכך שכל אדם יש לו גבול ומקום מסוים בקיבה, צריך שתהיה לכם מודעות לדבר הזה. יתרון נוסף של בישול ביתי הוא היכולת לשלוט בגודל המנות. מסעדות מגישות לעתים קרובות מנות גדולות מדי, דבר שמוביל לאכילת יתר ולרוב גם לעלייה במשקל. על ידי בישול בבית, אנו יכולים להכין ארוחות בכמות מספקת ולהימנע מצריכת קלוריות מופרזת וכמובן שתקדמו אורח חיים בריא יותר מדויק לצרכים שלכם.

5. ריפוי בעיסוק בעזרת בישול - בישול יכול להיות מאוד מהנה ומספק. הבישול נותן לכם הזדמנות להוציא את היצירתיות שבכם מאפשר לכם ביטוי עצמי והיכרות מעמיקה עם מטבחים של תרבויות שונות. בישול בבית גם מטפח חוויות מגבשות, בין אם זה להזמין חברים לארוחה או לשתף את הילדים בתהליך ההכנה. השיתוף הזה יוצר זיכרונות משותפים ומחזק מערכות יחסים.

 

אז למה למרות כל היתרונות, יש אנשים שמעדיפים לוותר על הבישול הביתי ולאכול בחוץ?


באנר סיר נירוסטה

 

מהם הקשיים שניתן להיתקל בהם בעת הבישול הביתי?

נכון שהבישול הביתי מציע יתרונות רבים, אך יש גם לא מעט אתגרים ומורכבויות. 

"אין לי זמן לעצמי, איך יהיה לי זמן לבשל?"

ברור, קניות, קיצוץ מרכיבים, בישול ולאחר מכן גם לנקות אחריכם יכול בהחלט לגזול זמן לא מבוטל. אבל יש הרבה דרכים לזרז את העניינים:

1. תכננו וארגנו ארוחות מראש ולא ברגע האחרון

2. השתמשו במכשירי מטבח חוסכי זמן דוגמת סירים גדולים שיכול להכיל כמויות גדולות ולאחר מכן תקפיאו, או למשל סיר לחץ מקצר זמני בישול.

3. תערכו קניות באינטרנט, כך תוכלו לקבל את כל המצרכים עד דלת ביתכם.

4. ערבו גם את המשפחה כמו בקיצוץ ירקות לילדים והדחת כלים לבן/בת זוג:)



ילדים משתתפים בעת בישול בבית

 

"אני לא יודע לבשל, בקושי חביתה אני יודע לעשות!"

אם אתם נרתעים מהאפשרות להכין ארוחה ביתית, חשוב לזכור שבישול אינו מדע מדויק.

1. בתור התחלה תיעזרו במתכונים מהאינטרנט והיוטיוב, או אפילו היעזרו בחברים שיודעים לבשל.

2. כמה שתבשלו יותר כך תלמדו - אל תפחדו לנסות. התחילו ממתכונים פשוטים יותר.



"גם אם אני מבשל ארוחות בבית, אף אחד חוץ ממני לא אוכל את זה!"

1. התחילו מקטן, בשלו פעם עד פעמיים בשבוע והציעו לחברי הבית, לשכנים, לקולגות בעבודה.

2. בשלו יחד עם הילדים - כשהם יבשלו בעצמם יש יותר סיכוי שהם ישמחו לאכול את פרי יצירתם.

3. אתם לא חייבים לבשל לאחרים - בשלו לעצמכם -כך גם תהוו דוגמא אישית לאכילה ביתי בריאה לסובבים אתכם.

בת מבשלת יחד עם הוריה

"אין לי את הציוד שצריך לבישול, לא יודע ממה להתחיל!"

בטוח יש לכם משהו בבית וגם אם לא, קנו לעצמכם את הציוד הבסיסי לבישול, לטווח הארוך זה בהחלט ישתלם לכם.

התחילו עם כלים חיוניים כמו סט מחבתות, כמה סירים ותבניות אפייה. בנו בהדרגה את האוסף שלכם תוך כדי חקירת מתכונים וטכניקות חדשות, לא חייב הכל בבת אחת.



איזון אכילה בחוץ ואכילה בבית

ארוחה במסעדה עדיין יכולה להיות חוויה מהנה וגם חשובה. אתם צריכים לאזן בין אכילה בחוץ לבין אכילה בבית. הקצו חלק מהתקציב שלכם למסעדות, זה גם יהפוך את הבילוי לפינוק מיוחד ולא להרגל קבוע. גישה זו מאפשרת לכם להתענג על ההיבטים החברתיים של אכילה בחוץ תוך קצירת היתרונות של ארוחות ביתיות.

בעולם העמוס של היום, קל ליפול להרגל של הסתמכות על מסעדות וטייק אווי מטעמי נוחות. עם זאת, על ידי אימוץ היתרונות של בישול ביתי, אנו יכולים להחזיר לעצמנו את השליטה על הבריאות, הכספים והרווחה הכללית שלנו.

 

הכנת המטבח לבישול הביתי

בניית מטבח מאובזר יכולה גם להיראות מרתיעה, אבל זה יכול להיעשות בהדרגה. התחילו עם הדברים החשובים כמו סכין טובה, מחבתות, תבניות אפיה. עם הזמן, תמצאו את עצמכם מצוידים בכלים הדרושים כדי להתמודד עם כל מתכון.

 

בחור עם מטבח מאובזר לבישול ביתי

 

לסיכום

לבישול ביתי יש הרבה יתרונות שכדאי לקחת בחשבון, הן מבחינה בריאותית, נפשית, כלכלית. אין אנו אומרים שאתם לא צריכים לצאת למסעדות, פשוט תמצאו את האיזון הנכון והיו מאובזרים ומוכנים גם לבישול ביתי. אתם בהחלט יכולים לצאת למסע של בישול ביתי טעים ומתגמל המזין את הגוף והנפש.

 

רוצים לרכוש כלי בישול התחלתיים שיעזרו לכם בצעדים הראשונים שלכם במטבח? ב- I-chef תמצאו את כל מה שאתם צריכים, באיכות מעולה ומחיר טוב!

השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם